Ny sida samlar information kring BDD

Body Dysmorphic Disorder (BDD) är en form av tvångssyndrom där personen upplever att deras kroppar ser märkliga och fula ut. Personer med BDD upplever ofta att de är extremt oattraktiva vilket kan leda till ett stort lidande då personen undviker kontakt med andra och det försvårar möjligheten att umgås med andra i sociala situationer.

BDD är en form av tvångssyndrom som det tidigare inte har funnits så mycket information och forskning kring så det är glädjande att se att OCD-foundation nu skapat en sida med information kring Body Dysmorphic Disorder där individer kan hitta en terapeut och söka hjälp för sina svårigheter.

Behandling med hjälp av KBT är effektiv för den som lider av Body Dysmorphic Disorder.

Här finns en länk till sidan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *