Tre kända personer med OCD

Tre kända personer med OCD

churchill

Att ha svårigheter med tvång är vanligt. Det kan kännas som om man är ensam med att ha svårighter men OCD är i själva verket en av de vanligaste formerna av psykisk ohälsa.

Här är en lista med tre kända människor som också hade svårigheter med tvång.

Sir Winston Churchill – ledde Storbrittanien till seger under andra världskriget. Han anses av många vara en av de största ledarna i krigstid. Winston Churchill fick Nobelpriset i litteratur och blev den första personen som blev hedersmedborgare i USA. Trots hans stora livsgärning beskrev han själv att han under hela sitt vuxna liv hade svårigheter med OCD och nedstämdhet.

Nikola Tesla – Nikola Tesla var en uppfinnare i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet som är mest känd för sina uppfinningar inom elektricitet och magnetism. Tesla hade bacillskräck och avskydda runda föremål och gjorde ofta saker 3 gånger. Vid måltider räknade han alltid vikten på sin mat och använde exakt 18 servetter. Han uppfann bland annat trådlös kommunikation som möjliggjorde radion. Han ansågs av sin samtid vara en av sin tids främsta ingenjörer och är även idag ansedd som en av de främsta vetenskapsmännen genom tiderna med bland annat bilföretaget Tesla namngett i hans ära.

.David Beckham – David Beckham lider av OCD som gör att han behöver ha konstant rent kring sig och alltid strävar efter perfektion i sin omgivning. All form av röra blir ett problem som måste hanteras. Beckhams tvångssyndrom gör att allt behöver finnas i par, om det finns tre böcker på ett bord måste en bok läggas till eller dras ifrån. Trots sina svårigheter med tvång har David Beckham blivit en av de främsta fotbollsspelarna i modern tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *