Om oss

Den här sidan är en del i ett intiativ mot psykisk ohälsa. Vi vill sprida information som hjälper de som lider av eller har anhöriga som lider av OCD och tvångssyndrom.

Om oss
Ocd.nu är en del i ett intiativ mot psykisk ohälsa. Vi vill uppmuntra människor att börja prata om det som känns svårt.

Det sorgligaste med OCD och tvångssyndrom är inte att den som är drabbad mår dåligt. Utan att han eller hon med rätt behandling skulle kunna leva ett liv fritt från tvångstankar och tvångshandlingar.

Det är inte ett ouppnåeligt  mål att människor ska vakna upp och må bra i själen, men för att det ska hända är det viktigt att vi börjar prata om vad det är som gör att vi mår dåligt.

Att ta steget och söka hjälp för OCD och tvångstankar kan vara svårt eftersom det är en diagnos kopplad till skamkänslor och föreställningen att vara ensam i världen om att ha “konstiga” tankar. Så är det förstås inte alls. Psykologer träffar människor som har liknande problem varje dag och kommer varken döma dig eller tycka att det du gör är märkligt.

Om du som läser det här misstänker/lider av OCD/ tvångssyndrom eller har någon anhörig som gör det och har frågor är du alltid varmt välkommen att kontakta oss. Psykologerna som tar hand om din fråga har tystnadsplikt och försöker alltid återkomma till dig så snart som möjligt.

Är du psykolog eller behandlare och läser det här är vi alltid intresserade av dina åsikter och erfarenheter. Vi försöker hålla sidan uppdaterad med nyheter och forskning inom OCD. Hör gärna av dig om du har feedback eller vill bidra med innehåll till sidan.

Ni kan hjälpa oss i vårt mål att informera genom att gilla oss på FaceBook och Google plus.

Tack för ditt besök och välkommen tillbaka!